Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska livsmedel

Symbolen för målet hållbar konsumtion och produktion
Mål 12 Hållbar konsumtion och produktion
Indikator SE. 12. 3

Syftet med denna indikator är att visa på kommunens arbete med miljöhänsyn. Regeringen har exempelvis som mål att 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska vara ekologiska produkter år 2030. Med ekologiska livsmedel avses någon av märkningarna KRAV, Demeter, EU-ekologiskt och MSC.

Andel ekologiska livsmedel i kommunens verksamhet

Datakälla: Ekomatcentrum
Trend:
Utvecklingen går åt fel håll Utvecklingen går åt fel håll sedan 2018
Senaste värdet:
39 % (2023)
Utgångsvärde:
41 % (2018)

Kommentar

Precis som i hela Sverige har konsumtionen av ekologiska livsmedel minskat i Kristianstads kommuns verksamheter de senaste åren. Det kan bero både på högre priser och på att många satsar på lokalt producerade råvaror och inte endast ekologiskt. Jämförelsevis har Kristianstad fortfarande en hög andel ekologiska livsmedel i sin verksamhet.

Uppdaterad: 2025-08-12