Måltidssvinn är summan av serveringssvinn och tallrikssvinn. Endast kommuner med värde för både serverings- samt tallrikssvinn redovisas. För vissa kommuner skiljer sig antal ätande för de olika mätperioderna. Serveringssvinn är mat från serveringen som inte nått matgästens tallrik och som slängs för att den inte kan tas tillvara. Tallrikssvinn är allt som skrapas av från tallriken. För att kommunen ska få ett värde måste minst 50% av eleverna ätit under mätperioden.
Måltidssvinn i grundskola
Mål 12 Hållbar konsumtion och produktion
Totala mängden måltidssvinn per ätande i grundskola
Datakälla: Livsmedelsverket
Trend:

Senaste värdet:
31 gram/ätande (2024)
Utgångsvärde:
31 gram/ätande (2022)
Kommentar
Matsvinnet i grundskolan är jämförelsevis lågt i Kristianstad. Den största andelen av svinnet är tallrikssvinn, 18 gram/ätande, medan serveringssvinn står för 13 gram/ätande.