Måltidssvinn är summan av serveringssvinn och tallrikssvinn. Endast kommuner med värde för både serverings- samt tallrikssvinn redovisas. För vissa kommuner skiljer sig antal ätande för de olika mätperioderna. Serveringssvinn är mat från serveringen som inte nått matgästens tallrik och som slängs för att den inte kan tas tillvara. Tallrikssvinn är allt som skrapas av från tallriken. För att kommunen ska få ett värde måste minst 50% av eleverna ätit under mätperioden.
Måltidssvinn i grundskola
Mål 12 Hållbar konsumtion och produktion
Rad-id | Mätområde | Datum | Värde (gram/ätande) |
---|---|---|---|
0 | Kristianstad | 2022 | 31 |
1 | Kristianstad | 2024 | 31 |
2 | Skåne läns kommuner (ovägt medel) | 2022 | 40 |
3 | Skåne läns kommuner (ovägt medel) | 2024 | 37,4737 |
4 | 3KVH (ovägt medel) | 2022 | 33,75 |
5 | 3KVH (ovägt medel) | 2024 | 34,6 |
6 | Alla kommuner (ovägt medel) | 2022 | 42,3793 |
7 | Alla kommuner (ovägt medel) | 2024 | 38,8889 |
Datakälla: Livsmedelsverket
Kommentar
Matsvinnet i grundskolan är jämförelsevis lågt i Kristianstad. Den största andelen av svinnet är tallrikssvinn, 18 gram/ätande, medan serveringssvinn står för 13 gram/ätande.